About This Project

Liverpool South Parkway Station

 

Architect: Jefferson Sheard
Main Contractor: HGB Construction/Nutall
Installer: Lakesmere Limited
System: Specialist fabrications
Location: Liverpool

 

Liverpool Parkway Station

The design of the new Liverpool South Parkway Interchange not only looks stunning but the engineering involved in meeting the architect’s vision pushed many of the materials and methods of construction beyond what had previously been achieved.

 

The 3000m2 roof bends in three different directions and is covered in different types of shaped and tapered aluminium sheets that are matched by specially fabricated Sotech bullnoses.

 

Following a complete stress analysis and working closely with the installers Lakesmere, Sotech’s engineering designers used the very latest 3D CAD equipment to ensure the bullnoses were precision engineered to meet the tight tolerances required.

 

Around 200m of unique facetted bullnoses were fabricated and installed providing the illusion of a long, smooth curve that perfectly matched the ‘rollercoaster’ shape of the main roof.

 

Category
North West, Liverpool, PPC, All Case Studies, Travel